Brazilian Wax Bij Zwangerschap

Een veel gehoorde vraag is: “Is het mogelijk om tijdens zwangerschap te laten Brazilian Waxen?”

Ja natuurlijk!

Er zijn veel waxsalons die aangeven geen dames te waxen als zij nog niet voorbij de 1e 13 weken van de zwangerschap zijn.

Het waxen van het schaamhaar (in mijn waxsalon) zal er niet voor zorgen dat er iets met de baby gebeurt. Meestal als de waxsalons dit aangeven is het meer dat ze geen risico’s willen nemen wanneer er toch iets misgaat met de zwangerschap. Mocht er een miskraam optreden, dan komt dit niet van het waxen.

In mijn waxpraktijk komen vaak zwangere dames voor het waxen. Als je altijd al hebt laten waxen, dan is het een verschrikking om een bevalling harig in te gaan. Niet alleen vanwege het schaamtegevoel dat je als je vrouw ervaart wanneer een klein legertje artsen en verpleegkundigen om je heen staan en letterlijk alles van je zien, maar ook om hygiënische redenen. Als er geen haartjes op de huid zitten, dan is er bij een eventuele medische ingreep minder kans op bacteriën die weer voor ontstekingen kunnen zorgen.

Waar moet je rekening mee houden bij het Brazilian Waxen Bij Zwangerschap?

Pijn
Het waxen tijdens zwangerschappen kan pijnlijker aanvoelen, vaak is de huid gevoeliger door alle hormonen die door je lijf razen. Het is enigszins vergelijkbaar met waxen vlak voor of op de 1e dag van je ongesteldheid. Bij de meeste dames voelt het wat pijnlijker aan dan buiten een zwangerschap waxen.

Haargroei
Het is mij in de praktijk opgevallen dat tijdens de zwangerschap bij veel dames de haartjes langzamer groeien. Ga je normaal gesproken bijvoorbeeld elke 6 weken voor je waxafspraak, dan kan het zomaar zo zijn dan je nu pas drie maanden later weer genoeg haar hebt staan voor een volgende waxbeurt. Helaas is dit niet blijvend, zodra de bevalling heeft plaatsgevonden en de hormonen langzaam uit je lijf verdwijnen, zullen de haartjes weer op normale snelheid gaan groeien. (jammer, jammer, jammer…;))

Houding en de Brazilian Wax
“Ik kan toch niet meer op mijn buik liggen voor het waxen van de achterkant van de benen?” Nee dat klopt. Voor het waxen van het schaamhaar zal er in de houding weinig veranderen tenzij je ook rugklachten hebt.

Houding en Waxen Benen
Waxen van de benen zal wel iets anders gaan. Normaal gesproken lig je voor het waxen van de achterkant van de benen gewoon op je buik maar nu zit er flinke een “bult” (lees “baby”) in de weg. Ik wax sowieso zoveel mogelijk van de benen als je gewoon rechtop zit, en voor de achterste gedeelten, zal ik je vragen om op 1 zij te liggen, met de benen los van elkaar op mijn bank. Op deze manier wax ik zoveel mogelijk van de achter- / zijkant van de kuiten en de achterkant van de bovenbenen. Daarna omdraaien naar de andere zij om het nog een keer te herhalen en dan zijn je volledige benen onthaard!

Hoe lang duurt het waxen?
Het waxen tijdens de zwangerschap duurt wel wat langer. Allereerst omdat je, zeker wanneer je op de laatste weken loopt, niet zo snel meer beweegt. Ten tweede omdat ik ook rekening hou met de nu overgevoelige plekjes. Ook het aanpassen aan andere lichaamshoudingen vergt iets meer tijd.

Help: er groeit een lijn haar op mijn buik!
Dat gebeurt vaker tijdens de zwangerschap, je kunt in de lengte een mooie lijn over je buik krijgen en soms groeit er ook ineens haar op die lijn. Ook dit kan zonder problemen gewaxt worden. De baby zal hier geen pijn of ongemak aan ondervinden.

Kunnen de weeën opgewekt raken tijdens het harsen van de Brazilian Wax?
Ik heb het tot nu toe niet meegemaakt. Ik doe niets engs tijdens het waxen waardoor de weeën vervroegd op gang kunnen komen.

Zelf ben ik drie keer zwanger geweest en met of zonder haar ik vond het fantastisch

Groetjes,

Angela
Brazilian Wax Professional en moeder van drie kinderen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *