Zelf aan de slag met waxen?

Hey,

Eén van de vragen die mij het meest gesteld wordt over waxen en zelf-waxen is:

Welke wax kan ik het beste thuis gebruiken?


Over het algemeen ga ik ervanuit dat de meeste thuiswaxers (of mensen die door corona maatregelen gedwongen zijn te ‘experimenteren’) niet helemaal weten waar ze moeten starten als het om jezelf waxen gaat…. 

Dat zeg ik niet om iedereen te ontmoedigen of hoogmoedig over te komen, maar het is wel wat ik zie in mijn praktijk (getuige de blauwe plekken waar nog steeds wat haartjes ondergedoken achterblijven).

Wat werkt het beste?

Okay, nu serieus.. welke wax kun je nu het beste thuis gebruiken als je nagenoeg geen ervaring of opleiding in het waxen hebt gehad en je denkt dat het makkelijk is omdat je waxspecialiste het er zo makkelijk uit laat zien?

Mijn voorkeur is een filmwax:

Dat is een wax die je vanuit vaste vorm (korrels of tabletten) kunt laten smelten tot en vloeibare vorm. Bij toepassing op de huid stolt de hars naar een flexibele vaste vorm.

Waarom filmwax?

Voor het verwijderen van filmwax heb je geen strips nodig, je kunt het gewoon met een stevige korte ruk wegtrekken. Het voordeel van deze wax is dat het niet hecht aan de huid, maar alleen aan de haartjes. Hierdoor heb je bijna geen kans op schaafwonden, ontvellingen en blauwe plekken. 

Uiteraard geldt zoals bij elke wax dat het beste resultaat behaald wordt als de wax aangebracht wordt met de haargroeirichting, en verwijderd wordt tegen de haargroeirichting.

Dat maakt de filmwax één van de makkelijkste en veiligste waxen om zelf te gebruiken op je eigen huid.

Een filmwax is per definitie gemaakt voor de gevoelige huid, juist omdat het niet hecht aan de huid en dus de huid niet of nauwelijks irriteert. 

Wat te doen bij irritatie?

Mocht je toch nog allergisch of extreem gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen, dan zou ik je de Cool Flexx Filmwax aanbevelen. 

Omdat de wax ontwikkeld is voor de allergische en gevoelige huid, is het een stuk zachter. Hierdoor vergt het wat oefening om de wax toe te passen op de gevoelige plekjes.

Ik hoop dat ik je hiermee genoeg informatie heb gegeven om zelf aan de slag te kunnen!

Groetjes,

Angela

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *