Summerproof!

De allerbeste wensen voor 2023! Ik hoop dat het nieuwe jaar al je wensen, dromen en doelen waar zal maken. 

Nu denk je misschien dat ik een beetje te ver vooruit loop met mijn titel ‘Summerproof’, en hoewel ik absoluut gek ben op de zomer, ik ben me er helemaal van bewust dat t nu nog lang geen hartje zomer is. 

Juist nu in deze frisse wintermaanden is het ideaal om je wax-routine weer op te pakken. Ik zie heel vaak dat mensen in de zomer bijna als een schrikreactie 2 dagen voor hun geplande zomervakantie besluiten om te gaan waxen. De gedachte is ‘dan ben ik 6 weken haarvrij en hoef ik me de hele vakantie niet te scheren’. 

Helaas werkt dat niet zo.
Haartjes groeien in verschillende fasen en als je altijd geschoren hebt, dan zal je huid na je  allereerste waxbehandeling niet 100% glad zijn. Dit komt doordat van het scheren de haren onregelmatig groeien. Je voelt na je eerste waxbehandeling nog wat stoppeltjes hier en daar en deze stoppels zullen binnen 1 week meestal wel uitgroeien naar serieuze haren. 

Over het algemeen heb je in ieder geval 3 waxbehandelingen nodig om de haren tot rust te brengen en gelijkmatiger te laten groeien. Dan heb je ook de meeste kans om supersmooth uit je waxbehandeling te komen. (als je tenminste niet tussendoor gaat scheren!)

Mannen en 1e keer waxen
Wat ik ook vaak zie, is dat mensen (en dan vooral mannen) hun allereerste waxbehandeling ooit voor borst en buik plannen vlak voor ze weggaan naar die heerlijke zonnige strandvakantie, in de hoop dat ze hun buikspieren kunnen showen zonder vervelende haartjes. 

Helaas is het zo dat de huid van buik en borst bij de mannen extreem gevoelig is voor huidirritatie en uitslag na het waxen. De huid is op borst en buik nu eenmaal niet zoveel gewend, de haartjes lijken ook zowat vanuit de ruggengraat te groeien zo sterk zijn ze, en als je dan de haartjes ineens met zoveel geweld verwijdert (het is niet zo gewelddadig hoor, ik overdrijf een beetje voor het dramatische effect), dan zal die huid in 70% van de gevallen echt wel reageren. Over het algemeen is de vervelende reactie op de huid na een aantal waxbehandelingen veel minder en ook met een paar dagen weer verdwenen. 

Het is natuurlijk wel zuur als je denkt dat je je buikspieren kunt gaan showen op het strand en dan ineens 2 weken lang met irritatie en puistjes zit. Omdat je hier ook een aantal waxbehandelingen nodig hebt om te ervaren hoe je huid reageert en hoe lang de irritatie aanhoudt (en weer verdwijnt), is het wijzer om veel eerder al te beginnen met waxen. 

Het vergt wat vooruit plannen en nadenken over hoe je dit jaar je zomervakantie wilt beleven. 

Mijn Advies
Mijn advies is om juist nu in de koude wintermaanden je waxroutine te starten, ervaar hoe lang je haar erover doet om weer terug te groeien, je herkent hoe je huid reageert op het waxen en hoe je dit behandelt en verzorgt om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn. Uiteraard kan ik je daar bij helpen met advies over de beste smeersels en was-emulsies.

Door nu te starten met het plannen en voorbereiden ben je natuurlijk ook stiekem al een beetje aan het uitkijken naar die heerlijke zonnige momenten.

Mocht je hier meer over willen weten of vragen hebben, neem gerust contact met me op! 

Liefs, 

Angela van angelsbeauty.nl

Vergelijkbare berichten