Wat is beter? Harsen of Waxen?

 Harsen of  waxen zijn effectieve methoden voor het verwijderen van lichaamshaar. Harsen is de Nederlandse term voor het gebruik van hars om het haar van de wortel te verwijderen, terwijl waxen de Engelse term is voor dezelfde methode. Beide methoden kunnen zowel warm als koud worden toegepast en zijn geschikt voor kleine en grote oppervlakken van het lichaam. De keuze tussen de termen  harsen en waxen hangt af van persoonlijke voorkeur en of men bereid is uit te leggen van het verschil precies is. 

Wat men meestal bedoelt met de zin ‘wij harsen niet, wij waxen’ is dat er 2 verschillende technieken gebruikt worden: Bij het harsen bedoelt men vaak dat er zachte warme hars gebruikt die met een strip wordt verwijderd, terwijl bij het waxen harde wax wordt gebruikt die met de hand kan worden verwijderd zonder strips of papier. Harde wax hecht niet aan de huid, terwijl zachte wax wel aan de huid kan blijven kleven.

Dit betekent dat ’ harsen’ over het algemeen pijnlijker kan zijn dan ‘waxen’, omdat de hars zich aan het haar en de huid kan hechten. Bij waxen hecht de wax alleen aan het haar, wat zorgt voor minder pijn en minder kans op huidirritatie.

Harsen / waxen zijn beide geschikt voor zowel kleine als grote oppervlakken van het lichaam. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verwijderen van haar op de benen, armen, rug, buik, borst en bikinilijn. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige delen van het lichaam gevoeliger zijn dan andere en dat het gebruik van deze methoden op sommige gebieden pijnlijker kan zijn dan op andere gebieden. Dit beïnvloedt vaak de keuze van het soort wax dat gebruikt zal worden op de gevoelige lichaamsgebieden.

Vergelijkbare berichten